Első beiratkozónk, Szilvi története
2017. február 14. írta: KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS ISKOLÁJA

Első beiratkozónk, Szilvi története

Amikor csak egy kicsi hiányzik....

Elmondanád nekünk, hogy mi is a Ti döntéseteknek az oka?

Természetesen. Úgy emlékszem, hogy körülbelül egy évvel ezelőtt, az óvodából olyan visszajelzéseket kaptam, hogy Peti nem színez, nem rajzol, nem szívesen vesz részt olyan tevékenységekben, amelyeknél hosszabb ideig egy dologra kell koncentrálnia.

Sokkoltak az információk.

Ekkor egy dolgot értettem csak meg, hogy tennem kell valamit Peti érdekében, mást nem igazán tudtam. Próbáltam magamat nyugtatni, hogy „hát persze, hiszen fiú”, „a fiúk nem szeretnek rajzolni”, stb. Aztán felismertem, hogy anyaként fontos döntéseket kell meghoznom, és azzal hogy nyugtatom magamat, a fennálló hiányosságok nem oldódnak meg. Szakemberhez fordultunk, és ekkor jöttek a pofonok, mert kiderült, hogy Petinek nem alakultak ki a keresztirányú mozgásai. Újabb döbbenet, most hova tovább, mitévő legyek? Nagyon megijedtem, sokat olvastam a témában és világossá vált számomra, hogy ha nem kezdjük fejleszteni, akkor komoly problémái lesznek iskolás éveiben.

 

Milyen problémái voltak ezen kívül? Milyen javaslatokat, terápiát kaptatok?

Minden olyan mozgás, ami keresztirányú, az neki nehézséget okozott. Nem tudott például malomkörzést végezni, összekeverte a jobb és baloldalt, ha az oviban valamit le kell másolni, akkor ő azt hibátlanul megcsinálta, csak épp tükrözve. Nem szívesen rajzolt és színezett.  Feladat helyzetekben pedig csak nagyon rövid tudott koncentrálni.

Aztán speciális tornát és úszást javasoltak. Már néhány hét után kezdtek látszódni az eredmények, a torna során olyan gyakorlatokat végeztek, amelyek beindították a keresztirányú mozgásait és erre még a vízben végzett mozgásos terápiával dolgoztak rá, ha úgy tetszik, akkor ez a két mozgás erősített rá egymásra, Peti pedig szép lassan elkezdett rajzolni, színezni.

 

Ezek alapján úgy látszik, hogy szépen fejlődik, Te mégis úgy látod jónak, hogy az iskola helyett, inkább az iskola felkészítő csoportot választod Kisfiadnak?

Fantasztikus érzés látni, hogy Petike fejlődik. Nem lehetek elég hálás a szakembereknek, hogy jelezték és így idejében felismertük a problémát. Elfogadtuk, hogy foglalkozni kell vele és most megvan az eredménye.

Viszont, egyetértésben az Óvodával úgy látjuk, hogy érzelmileg még nem érett az iskolára. Jól motiválható, nagyon sikerorientált kisfiú, de még kell neki idő, hogy elmélyüljenek azok a dolgok, amik eddig kimaradtak. A másik része a dolognak, hogy azt szeretném, hogy élvezze, és lelkileg megerősödve kezdhesse az iskolát. Megélhesse Önmagát, a gyermekkorát. Kialakuljanak benne azok az értékek, melyekkel az esetleges akadályokat is könnyedén veszi, melyekkel, boldog kiegyensúlyozott és magabiztos sráccá válhat.  Azt szeretném, hogy szeresse meg a tanulást. Ráérünk még!

 

Miért gondolod, hogy az iskola előkészítő csoportba iratkozás jó döntés?szijjarto-nagy-szilvia.jpg

Amikor a hiányosságok kiderültek akkor az volt az elsődleges terv, hogy óvodában marad még egy évet, de aztán olyan irányú fejlődés indult el nála, hogy elbizonytalanodtam. Az óvodai kereteket még egy éven át az ő esetében már kevésnek tartom, rámehet a tudás iránti érdeklődése, a fegyelme.

Viszont a Varázshíd Tanoda iskola-előkészítő programját elnézve látom azt, hogy Peti számára az a legjobb döntés, ha ezt válasszuk, ide íratjuk be.

Magabiztosan, önbizalommal kezdheti meg az iskolát, a sok mozgás által fejlődni fog, megtanul csapatban is jó emberré válni, képességei, melyek a sikeres iskolai évekhez szükségesek, fejlődnek, és elmélyülnek.

Összességében ezzel a döntéssel, egy olyan lehetőséget adhatunk számára, mellyel csak nyerhet!

A bejegyzés trackback címe:

https://koneliiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr1412258334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása