Laptop, tablet, okostelefon? Hogyan használjuk jól ezeket az eszközöket?
2017. április 12. írta: KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS ISKOLÁJA

Laptop, tablet, okostelefon? Hogyan használjuk jól ezeket az eszközöket?

Digitális gyerekek az óvodában, digitális nevelés a Tanodában


Maga a cím is komoly érzelmeket képes kiváltani belőlünk szülőkből, pedagógusokból. Homokba dughatjuk a fejünket, de a mi gyermekeinknek a digitális kultúra már az életük része. Nekünk pedig két alternatívánk van, vagy tiltjuk a gyereket az informatika világától, vagy megtanítjuk nekik okosan használni.
Az „aki keres, talál” elv már az interneten is érvénybe lépett, a Google keresőn ugyanis már mindenre találunk megoldást. Meseszép kifestők, kreatív ötletek, csináld magad oldalak, az újrahasznosítás ezernyi lehetősége és még sorolhatnám! Egyetlen feladatunk mindösszesen, hogy ne leültessük a gyerekeket az üres tartalmak elé, hanem mutassunk rá, hogy milyen széles skálán mozog az internet világa.digitalis.png
Mindennapi szlenggé vált a „youtube”-ozás a gyerekek körében, pedig ez az sem ördögtől való. Nálunk az oviban Levente Péter és Gryllus Vilmos Égből pottyan meséit dolgozták fel a gyerekek. Erre semmi esélyük nem lett volna, ha nincs a Youtube! Annyira lenyűgözte őket ez a –számukra már – ismeretlen műfaj, hogy nekiálltak a gyerekek is rajzolni és előadni egy-egy történet. Arról már nem is beszélve, hogy a legzseniálisabb papírrepülők is a Youtube alapján készülnek, mert az egyik kisfiú onnan hajtogat lépésről lépésre papír repcsiket az apukájával.
A mi gyermekeink a 2030-as években lesznek munkavállalók! Nekik már elemi szükségletük lesz az informatika. Mi itt a Varázshíd Tanodában szeretnénk a gyerekeknek megtanítani, hogy az internetet jól is lehet hasznosítani és tudássá lehet konvertálni az ott megtalált ismereteket!


Jelentkezés: https://goo.gl/forms/XekUPmyBx230CZ9w1
www.varazshidtanoda.hu
varazshidtanoda@gmail.com
06-70-422-24-89

A bejegyzés trackback címe:

https://koneliiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr5112419215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása