Tanuljunk tanulni!
2017. március 28. írta: KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS ISKOLÁJA

Tanuljunk tanulni!

Gyakorlati tapasztalat, hogy a gyerekek az iskolában nem tanulnak meg tanulni, ez pedig problémákat okoz majd egész életük során. Mit tehet ilyenkor a szülő? Leginkább a gyerek mellé ül és vele együtt tanul. Ennek számtalan pozitív hatása van, hiszen, ha egy-két évig a szülő támogatja ebben gyermekét, akkor ezzel megalapozhatja a gyermek jövőbeli hozzáállását a tanuláshoz.

A tanári magyarázatok, a tankönyvi szövegek általában közelítőleg sem olyan élményszerűek, érdekesek, mint mondjuk egy mesefilm, bár vannak üdítő kivételek. Pedig mennyivel egyszerűbb visszaidézni, hogy miről is szólt a tegnapi mese, mint hogy miről is volt szó az órán. Mi itt a Varázshíd Tanodában és a Koneli Általános Iskolában igyekszünk élményszerűvé tenni a tanulást, az ismeretszerzést, arra próbáljuk sarkallni a gyerekeket, hogy ők maguk fedezzék fel a világot, hogy milyen módszerekkel tanulnak szívesen.


Nincsenek módszereitek ahhoz, hogy az unalmas tananyagot miként lehet viszonylag élvezhető formára átgyúrni? Gyertek el a Koneli Iskolába és a Varázshíd Tanodába!

Iskola-előkészítő Hívogatónk időpontja: 2017. április 4.
Iskola-Hívogatóink időpontja: 2017. április 6.
Jelentkezés intézményünkbe: https://goo.gl/forms/rvqQl28a3QxptI3u1

 

90perces_foglalkozas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://koneliiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr2112382691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása