A zene, dalok, éneklés fontossága az óvodában
2017. április 25. írta: KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS ISKOLÁJA

A zene, dalok, éneklés fontossága az óvodában

Az ének-zene, énekes játék elengedhetetlen az óvodában. A zene elősegíti a gyermek sokoldalú, harmonikus fejlődését, a személyiség formálását. A zene olyan emberformáló erővel bír, amely kihat az egész személyiségre. A rendszeres zenei nevelés fejleszti a gyermek megfigyelőképességét, emlékezetét, serkenti gondolkodását.

A környezet hangjainak megfigyelése, az ölbeli játékok, a népi gyermekdalok, az éneklés, az énekes játékok, a zenélés örömet nyújtanak a gyermeknek, egyben felkeltik zenei érdeklődését, formálják zenei ízlését, esztétikai fogékonyságát.

Az élményt nyújtó közös ének-zenei tevékenységek során a gyermekek felfedezik a dallam, a ritmus, a mozgás szépségét, a közös éneklés örömét, a népdalok éneklése, a gyermek néptáncok és népi játékok a hagyományok megismerését, továbbélését segítik. Az igényesen válogatott kortárs művészeti alkotások fontos eszközül szolgálnak a gyermek zenei képességeinek és zenei kreativitásának alakításában.

Célunk: Érdeklődjenek és szeressék a zenei tevékenységeket, zenei képességük életkoruknak megfelelő legyen, a zenei anyanyelv kialakulása elkezdődjön. Szeretnénk, ha a gyermek mindennapi tevékenységének részévé váljon a felnőtt minta spontán utánzásával.enekles.png

Jelentkezés: https://goo.gl/forms/XekUPmyBx230CZ9w1
www.varazshidtanoda.hu
varazshidtanoda@gmail.com
06-70-422-24-89

A bejegyzés trackback címe:

https://koneliiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr3412453231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása