Kooperatív tanulás
2017. április 10. írta: KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS ISKOLÁJA

Kooperatív tanulás

A kooperatív tanulás minden idők legnagyobb kutatási háttérrel rendelkező pedagógiai innovációja.

A kooperatív feladatvégzés legfontosabb kedvező hatásai:

  • tanulmányi fejlődés érhető el azon diákok esetében, akik valamilyen oknál fogva hátrányos helyzetűek (szociálisan, halmozottan hátrányos gyerekek, testi fejlődési hátrányokkal rendelkezők),
  • fejleszti a diákok közötti kapcsolatot,
  • szociális és érzelmi fejlődés figyelhető meg.

A kooperatív tanulás jótékonyan hat a csoport légkörére, a gyerekek önbecsülésére, önkontrolljára, szerepvállalási képességére, a feladat megoldására szánt hasznos időre, és az foglalkozások sikerességére.

A kooperatív oktatásban az egyén szerepe meghatározó, lehetőséget nyújt az aktív részvételre, az egyidejű és mindenkire kiterjedő interakcióra, az együttműködésre. Az építő – és ösztönző egymásrautaltság segít a gyerekeknek azt felismerni, hogy a tudás a közös alkotás eredménye.

A kooperatív tanulásszerevezésnél a csoportokban való dolgozás lehetővé teszi a páros munkát, amely a részvétel hatékonyságát megduplázza, és kétszer annyi kommunikációra adnak lehetőséget.

A Varázshíd tanoda pedagógusai hisznek a kooperatív tanulásban, mert tudjuk azt, hogy a gyerekek alaptermészetükből adódóan kérdéseket akarnak feltenni, szeretnének érvelni, véleményt nyilvánítani, beszélgetéseket kezdeményezni. A kooperatív tanulás ereje pont abban rejlik, hogy a gyerekek természetes megnyilvánulásainak utat enged.biztos_alpok.jpg

Programunk során célunk a csoportos munkával:

  • aktív, önálló, nyílt gyerekeket nevelni, hogy tanulmányaikban sikeresebbek legyenek,
  • személyes felelősséget tudjanak vállalni acsoporton belüli munkájukért,
  • egymást kölcsönösen tudják segíteni.

Jelentkezés:

https://goo.gl/forms/5kHL3rMOJXL8GDul1
www.varazshidtanoda.hu
varazshidtanoda@gmail.com
06-70-422-24-89

A bejegyzés trackback címe:

https://koneliiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr9912415811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása