Hogyan kezeljük a konfliktust az óvodában?
2017. április 12. írta: KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS ISKOLÁJA

Hogyan kezeljük a konfliktust az óvodában?


Az óvodáskorú gyermekek gyakran tele vannak félelmekkel, szorongásokkal, elfojtott feszültségekkel, amelyek agresszív megnyilvánulásokat eredményeznek. Fontos, hogy az óvodapedagógusok és tanítók tisztában legyenek a leggyakrabban előforduló problémák kialakulásának ismérveivel, azok megoldási módozataival.
A Varázshíd Tanoda pedagógusai személyes példájukkal, erőszakmentes megoldásokat alkalmazva igyekeznek elindítani a gyermekeket egy olyan konfliktuskezelő magatartás felé, amely konszenzusra törekvő, ennek érdekében a másik fél indítékait, érdekeit, szempontjait is mérlegelni tudó megoldásokhoz vezet. konflikt.jpg
Fontosnak tartjuk, hogy a pedagógusaink tisztában legyenek azzal, hogy viselkedésük modell, hogy konfliktusmegoldó gyakorlataik direkt és indirekt módon formálják a gyermekeket. Igyekszünk olyan megoldások keresésére, melyek lehetővé teszik a gyermekek szükségleteinek, vágyainak kielégítését valamennyi fél számára. Ehhez szükséges a megfelelő légkör, ahol nem teszünk különbséget az egyének között, ahol nyitottak vagyunk egymás indokaira, érdekeire, és együttműködés alakulhat ki még konfliktushelyzetben is.
A Tanodai beszélgetőkör erre tökéletes alkalmat nyújt, ahol az esetlegesen felmerülő problémákat, konfliktushelyzeteket a pedagógusok a gyerekekkel együtt beszélhetik át, oldhatják meg.

Jelentkezés: https://goo.gl/forms/XekUPmyBx230CZ9w1
www.varazshidtanoda.hu
varazshidtanoda@gmail.com
06-70-422-24-89

A bejegyzés trackback címe:

https://koneliiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr6612419313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása