Gaál Edit, óvodánk vezetője
2017. május 23. írta: KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS ISKOLÁJA

Gaál Edit, óvodánk vezetője

1998 óta – a hajdúböszörményi főiskolán megszerzett első, óvodapedagógusi diplomám kézhez vételétől – szinte folyamatosan tevékenykedem a szakmában és foglalkozom az óvodás korosztályú gyerekekben lévő rejtett tartalékok előcsalogatásával. Az eredményesebb munkavégzés és a szakma iránti elkötelezettségem miatt további iskolákat végeztem el. Az így megszerzett tudást a gyakorlatban is érvényesítve folytatom tevékenykedéseimet.

 Megtapasztalva pedagógusként és anyaként is a gyermekek lelki világát, fejlődési lehetőségeiket, hiszem, hogy a gyermeknek az a jó, ha minél később kezdik meg tanulmányaikat az iskolában. Engedni kell, hogy a gyermek gyermek lehessen, játszhasson, tevékenykedhessen, próbálgassa önmagát, bontogassa szárnyit. Eközben megismeri saját képességeit, készségeit, amelyekben kiemelkedő, és amelyekre építeni tud. Megismeri gyengeségeit, korlátait, azokat a területeket, amelyeken még fejlődnie szükséges. Ezáltal reálisabb önkritikával, önbecsüléssel és szilárdabb alapokon fekvő tudással kezdheti meg az iskolát.

A beiskolázáshoz szükséges részképességek közül a grafomotorikus fejlesztés és az írás előkészítése terén értem el kiemelkedő eredményeket, ezért ezt tekintem erősségemnek. Nagyon szívesen dolgozom a gyerekek e képességeinek kibontakoztatásán és fejlesztésén, akár mikro csoportos, akár egyéni differenciált fejlesztések által.

 Pedagógiai hitvallásom, hogy a legfontosabb a gyermek és az ő pozitív előmenetele, az életben való boldogulása és boldogsága.  Ezt, csakis szülő, pedagógus és más szakemberek közös együttműködése által lehet a leghatékonyabban elérni, ezért vezetői feladataim közül az egyik legfontosabb, hogy azonos szakmai nézeteket valló, sokrétű pedagógiai tudással rendelkező kollégákkal harmonikus munkakapcsolat kialakításával dolgozzunk a közösen meghatározott célok elérésének érdekében.img_8172.JPG

 www.varazshidtanoda.hu

varazshidtanoda@gmail.com

06-70-422-24-89

A bejegyzés trackback címe:

https://koneliiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr7512534685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása