Iskolába menni, vagy visszatartani?
2017. szeptember 01. írta: KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS ISKOLÁJA

Iskolába menni, vagy visszatartani?

20-30 éve még nekünk, szülőknek abban volt hatalmas felélésségünk, hogy szakmát válasszunk a gyermekünknek, aztán 10-15 éve már a gimnáziumok, és a felsőoktatási intézmények között kutakodtunk, hogy gyermekeinket stabil megélhetést biztosító diplomához jutassuk. Mára ott tartunk, hogy az óvodaválasztás is komoly terhet ró a szülőkre.

Felgyorsult körülöttünk a világ, évek óta tendencia, hogy a nők a gyermeknevelésből már akár 1-2 év után visszatérnek a munkaerőpiacra, így a gyerekek nevelése az óvodapedagógussal megosztott feladattá válik, közösen, együttműködve igyekeznek kihozni a gyerekből a maximumot. Így a logikai csavar végére is értünk és teljes mértékben érthetővé vált, hogy miért értékelődik fel olyannyira az óvoda szerepe a gyerekünk életében. Hogy hogyan is érdemes a nekünk megfelelő intézményt kiválasztani, arról itt adunk hasznos tanácsokat.

Ma az a tendencia uralkodik, hogy a szülők előszeretettel marasztalják a gyereket az óvoda nyugodt, biztonságot adó keretei közt, mert azt szeretnék, ha az iskola felelősséggel és kötöttségekkel teli rendszerébe minél később kellene betagozódni. Nyilván azt is tisztán látják - szülő és óvodapedagógus egyaránt -, hogy milyen nagy a szakadék a két intézmény között, így ha egy szemernyi kétség is felmerül, hogy a gyermek valóban iskolaérett-e, inkább a maradás mellett döntenek.

Míg az óvodában a pedagógusnak játékból kell kezdeményeznie a foglalkozást, ahol szinte észrevétlen szökik a gyerek fejébe a tudás, addig egy néhány hetes nyári szünet után, szeptember első heteiben 45 percet kell egy helyben megülni és koncentrálni. Nem életszerű, ezt mi is érezzük!

Ezt elkerülendő, azt tapasztaljuk, hogy az első osztályosok már javarészt visszatartott 7 évesek, köztük viszont elég könnyen belátható, hogy egy alig 6 éves gyermek akár termetileg is kisebb, gyengébb, akár kevésbé magabiztos. Sok szülő számol be arról, hogy az „ajándékba kapott év” nagyon pozitív hatással volt gyermekére. Az addig is okos ügyes gyerek „szárnyakat növesztetve” veszi az iskolai akadályokat!

Annak érdekében, hogy a gyerekeknek ne egy újabb nagycsoportot kelljen végigjárni, a Varázshíd Óvoda Tanodában létrehoztunk egy iskola előkészítő nagycsoportot, amelynek célja a készség és képesség fejlesztés, vízi és szárazföldi mozgásterápiával, napi szintű angol foglalkozásokkal. Kifejezetten olyan családok számára jött létre a kezdeményezés, akik szeretnének gyermekeiknek többet adni és megalapozni az iskolakezdést. Programunkról minden információ megtalálható itt!mkrf8ta_masolata.jpg

Az iskola előkészítő programja egy akkreditált program, amely bármely óvodai rendszerű képzésbe beilleszthető! Részletek és további információ: http://www.varazshidtanoda.hu/iskola_elokeszito.

A bejegyzés trackback címe:

https://koneliiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr2312796948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása