"Szeretnétek, hogy Lili az iskolában szárnyaljon?"
2017. február 06. írta: KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS ISKOLÁJA

"Szeretnétek, hogy Lili az iskolában szárnyaljon?"

Egy szülő őszinte szavai iskolába menni, vagy óvodában maradni témában

Kedves Szülők!

Engedjétek meg, hogy megosszam Veletek, mennyire jó döntés volt számunkra, hogy úgy döntöttünk, Lili lányunk hat évesen ne menjen iskolába, hanem visszatartsuk még egy évet az óvodában. 

Gondolom mindenkiben megfordul az a kérdés, hogy gyermeke iskolaérett vagy sem. Lili lányunk az óvodás időszakában szépen szerepelt, fejlődött, teljesített ahogy a nagy könyvben megvan írva. Viszont emellett érzékeny, türelmetlen volt, nehezen tudtuk elképzelni hogyan fog 45 percet a tanórákon nyugodtan végigülni.

Vajon képes lesz megállni a helyét az új környezetben? Szociálisan felkészült az új kihívásokra?

Barátainktól, ismerőseinktől kértünk tanácsot, hogy mit gondolnak a helyzetről, akik szerencsére feltették Nekünk a nagy kérdést. "Szeretnétek, hogy Lili az iskolában szárnyaljon?"

A kérdésre a válasz, természetesen egy nagy IGEN volt. Lili még egy évet járt óvodába és így eltoltuk az iskolakezdését, úgy gondoljuk ezzel kapott egy ajándék évet is az élettől. Egy év elteltével, eljött az iskolakezdés ideje! Nem is gondoltuk, hogy mennyire sokat számít egy év!!!

Kislányunk megváltozott, nem volt már annyira érzékeny,  türelmesebb, érettebb lett, szociálisan felkészült az új megmérettetésre. Lili hét és fél évesen kezdte el az iskolát. 

Életünk egyik legjobb döntése volt! "Szárnyal" :)!

Miből látszik mindez? 

Megold mindent lelkiismeretesen egyedül ami körülötte zajlik, legyen az pozitív vagy negatív élmény.

Úgy ítéljük meg hogy annyival érettebb gondolkodása lett, hogy minden helyzetben kiáll magáért, sőt még a társaiért is, és az igazságot keresi. Első osztályos korában az osztályfőnökétől kapott egy oklevelet azzal a szöveggel hogy: Lili, az Igazság Bajnoka".

A szünetekben keresi a kapcsolatokat, idegen gyerekekhez is bátran odamegy, bekéredzkedik a játékukba. 

Magatartása, szorgalma példás! Elmondhatjuk, hogy jó érzéssel tölt el minket az, hogy Lili önálló, lelkileg erős és érett iskolás nagylány lett.

Sok sikert kívánok mindazoknak akik iskolakezdés előtt állnak!

Remélem, hogy a saját példámon keresztül másoknak is tudtam segíteni a döntésben, hogy iskolába menni, vagy óvodában maradni!

Barátsággal,

Juhász Renáta, Lili Édesanyja

 reniek.jpg

Kép: Lili és Anyukája

A bejegyzés trackback címe:

https://koneliiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr2312186034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása